Banana Choco Chip Muffin

Heyhoooo..liat resep ini di TUM, kok kayanya endyaaang dan ga ribet2 amat, maklum amatiran. Tambah lagi baca postingannya meta yang jadi dapet orderan gara-gara muffin ini, jadi semangat 45 buat nyobain resep nya. Dan alhamdulillah sukses :). Shahlaa doyaaan, chocochip nya di pocel2in satu2,  abang bilang juga enyaaaakk… This is it…

Oiya, 1resep ini kemarin sih cuma jadi 6 cup besar gitu, besok-beseok mau bikin mini muffin aja ah.

Dan ini gw copy in resep nya sLesta dari TUM yaaa…

Chocolate Chip Banana Muffin

Ingredients:

  • 1 1/2 cup of all purpose flour
  • 1 tsp of baking soda
  • 1 tsp of baking powder
  • 1/2 tsp of salt
  • 3/4 cup of sugar
  • 1/3 cup of butter (melted)
  • 1 egg
  • 3 Bananas
  • Chocolate Chip

How to Make:

1.  Preheat oven to 190C degrees (375 degrees F).  Lightly grease 10 muffin cups, or line with muffin papers.

2.  In a large bowl, mix the flour, baking soda, baking powder and salt.

3.  In another bowl, mashed the bananas together with sugar, egg and melted butter.

4.  Stir the banana mixture into the flour mixture until moistened.

5.  Spoon batter into the prepared muffin cups.  Drop the chocolate chips inside the batter and also sprinkle some on top.

6.  Pop into the oven for about 18 to 20 minutes, until a toothpick inserted into the center of the muffin comes out clean.

 

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s